Skoči na vsebino

Srčna UL

Na študentsko življenje ima večina med nami lepe spomine. Pri delu pa spoznavamo, da je za marsikaterega študenta izkušnja precej drugačna. Marsikdo mora za to, da lahko študira, služiti denar s študentskim delom za kritje stroškov najemnine, hrane, nakupa študijskih pripomočkov idr. Kot da to ni izziv, pa marsikdo poleg tega finančno pomaga še svojcem, se srečuje z zdravstvenimi težavami, smrtjo v družini, nasiljem in/ali drugimi stiskami.

Trenutne socio-ekonomske razmere v svetu stisko samo še poglabljajo. Višanje cen življenjskih potrebščin prinaša nove izzive in stiske med študenti. Zato v okviru dobrodelne akcije SRČNA UL ponovno zbiramo sredstva za študente Univerze v Ljubljani, ki so se znašli v finančni stiski.

Namen projekta, v katerem sodelujemo z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, je reševanje kratkoročnih finančnih težav študentk in študentov, ki zaradi aktualnih razmer s svojimi dohodki ne morejo kriti življenjskih stroškov ali stroškov, povezanih s študijem. Sredstva se nakazujejo na transakcijski račun Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki tudi sodeluje pri končni razdelitvi sredstev študentkam in študentom v finančni stiski.

Kako lahko pomagate?

(P)OSTANITE SRČNI TUDI VI IN S POSLANIM SMS-om

z besedilom SRCNAUL5 ali SRCNAUL10 na 1919 prispevajte 5 ali 10 EUR.

 

Pošljite SMS sporočilo na številko 1919 s ključno besedo

SRCNAUL5 (prispevali boste 5 EUR)

ali

SRCNAUL10 (prispevali boste 10 EUR)

za pomoč študentom*

 

*Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, T2, A1 in Telemacha.
Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.zpms.si.

Prispevajte z nakazilom

Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

TRR DH: SI56 6100 0000 3512 232

Sklic: SI00 07-245104

Namen: POMOČ ŠTUDENTOM

Koda namena: CHAR

nalazilo

Zakaj zbiramo donacije?


Pričevanja študentov Univerze v Ljubljani

"Živim v podnajemniškem stanovanju, kjer za vse življenjske stroške potrebujem minimalno 400 €, pozimi celo kak evro več. Služba tako postane moja prioriteta pred študijem in vsemi ostalimi življenjskimi obvezami, dokler v mesecu ne poravnam vseh nujnih položnic.«

»Prihajam z velike družine, z veliko šolajočimi otroki, imamo pogosto problem s pomanjkanjem računalnikov. Zaradi celodnevnih študijskih obveznosti težko najdem priložnost za delo. Sredstva potrebujem za nakup hrane in osnovnih življenjskih potrebščin.«

»Starši so se me zaradi spolne usmerjenosti odpovedali in me vrgli na cesto. Nekaj časa sem živel pri prijateljih, potem pa v najemniškem stanovanju. Študiral sem in ob tem opravljal različna študentska dela. Trenutno sem v neuspešnem lovu na novo službo, ki mi bo najbrž pobrala izpitno obdobje in s tem letnik. Vseeno upam, da službo dobim preden iztrošim prihranke in zopet pristanem na cesti.«

Želite donacijo izvesti v imenu vašega podjetja?

Za pogodbo o doniranju denarnih sredstev za dobrodelno akcijo Zveze prijateljev mladine Slovenije in Univerze v Ljubljani - Srčna UL nam pišite na .

Si študent/-ka, ki potrebuje pomoč?

Rok za prijavo na razpis Srčna UL 3 za študente Univerze v Ljubljani v finančni stiski in razpis Srčna UL 4 Ukrajina za študente Univerze v Ljubljani v stiski zaradi ukrajinske krize se je iztekel 30. novembra 2022.

Za več informacij nam pišite na .

Foto: STA

Sredstva smo zbirali tudi na dobrodelnem koncertu Srčna UL, 6. decembra 2022, nastopili so: študentski simfonični orkester Grex Symphoniacorum Univerze v Ljubljani, Combo band Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani in Ansambel saksofonov 96.

Do danes smo zbrali

12.000 €

Znesek vključuje donacije, prejete na TRR in znesek sredstev, zbranih s SMS donacijami v obdobju od oktobra 2022 do danes.
Informacijo o zbranih sredstvih posodabljamo na dva tedna. Nazadnje posodobljeno: 4. 1. 2023